14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Вземат мерки за опазване и възстановяване на местообитания в Странджа

Дирекцията на ПП „Странджа“ започва изпълнението на нов проект, насочен към устойчивото управление и устройство на парка. Целта е да се подпомогне развитието на най-голямата защитена територия в България, чрез осъществяване на мерки по опазване и възстановяване на редки местообитания и видове.

В идейното предложение се предвижда подобряване нивото на посетителската инфраструктура, изготвяне на образователни програми и интерпретация на природното и културно наследство. Разработени са варианти за оптимизиране и повишаване качеството на управление на защитената територия.

Очакваният ефект от реализирането на проекта е подобрена, запазена и възстановена природна околна среда на територията на Парка, развита посетителска екологична инфраструктура по най-високи европейски стандарти и повишаване на интереса към природосъобразния туризъм.

Финансирането е европейско по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ Общата стойност на инвестицията е близо 8 000 000 лева, а срокът за изпълнение – 3 години.  До края на реализацията на мащабния проект ще се работи по общо 52 дейности, разпределени в четири основни направления.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук