11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Взрив във военния завод в Костенец, 10 души са ранени

Взрив е избухнал във военния завод в Костенец „ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД, съобщиха от МВР. Причината е искра, получила се по време на контролирано обезвреждане на боеприпаси в 8.40 часа тази сутрин, съобщава БТВ.

10 души са пострадали, четирима от тях по-сериозно, но няма опасност за живота им. Всички са служители на завода, заяви за bTV директорът на болницата в Костенец д-р Мария Христоскова.

news7.bg
news7.bg

Двама от ранените са с травми в областта на главата, друг е с наранени ръце, трети от пострадалите е в шок и с много високо кръвно. Останалите са били изтласкани от ударната вълна, нямат сериозни наранявания, предстоят прегледи. Мобилизирани са всички лекарски екипи в болницата и екипите на Спешна помощ от Костенец, Ихтиман и Елин Пелин.

Хората са евакуирани и няма опасност от нов взрив, заяви за агенция „Фокус” главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Екипи на РИОСВ ще измерят замърсяването на въздуха, но за момента няма данни за такова, заяви за bTV кметът на Костенец Радостин Радев.

Има нанесени материални щети по инфраструктурата, но няма сериозни разрушения.

Назначена е комисия, която започва разследване на причините за инцидента, в която са включени представители на Министерство на отбраната, Служба „Военна полиция”, Министерство на вътрешните работи, Пожарната безопасност и защита на населението.

Служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов пътуват към мястото, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод.

Премиерът е в постоянен контакт с отговорните институции и следи отблизо ситуацията, посочват от пресцентъра на МС.

Военният завод „ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД за ремонт и утилизация на боеприпаси.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук