12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Взрив в Берлин, един човек е загинал

Експлозия на автомобил в германската столица Берлин е причинила смъртта на един човек, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от „Фокус“. Жертва е станал водачът на превозното средство. Други пострадали няма. 

Колата се е взривила около 8:30 часа тази сутрин, докато е била управлявана в централен Берлин – в квартал Шарлотенбург в посока центъра на града. Експлозията се е случила в момент, в който автомобилът се е приближил до паркирана кола.

„Чу се силен тътен и последва мощна вибрация, която можеше да се усети дори на километър разстояние“, разказват свидетели. Берлинската полиция е призовала в Туитър хората да останат в домовете си и да затворят прозорците.

Причините за инцидента все още се разследват, но от полицията съобщават, че до него се е стигнало заради взривно устройство. На мястото на произшествието са пристигнали специални екипи за обезвреждане на бомби и представители на службите за криминални разследвания. Силите за сигурност за отцепили района в голям периметър.

„Според събраната информация до момента не става въпрос за терористичен акт, а за лични мотиви“, съобщи разследващ пред „Ди Велт“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук