14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Взрив в центъра на София, деветима са пострадали

Взрив е избухнал в центъра на столицата на бул. „Цар Освободител“ срещу Руската църква, съобщи БТВ. По булеварда има отломки от експлозията. Инцидентът е станал малко след 19 часа.

Движението в района бе затворено, като на мястото на инцидента пристигнаха пожарни коли, пет линейки и полиция.
Предполага се, че става въпрос за взривени газови бутилки.

Все още обаче не е ясно дали става въпрос за битов инцидент. По първоначална информация експлозията е станала в китайски ресторант, който се намира срещу Руската църква. Според очевидци оттам са били изведени пострадали.

 

По последни данни на МВР жертви няма, а ранените са най-малко деветима. Всички те вече са транспортирани до близките болници.

Тежки поражения има и по два автомобила, паркирани в близост до мястото на инцидента. Сериозни щети са нанесени и на сградата от задната й страна – има няколко паднали стени, информираха очевидци. Вратата на ресторанта, рекламно пано, стъкла и смачкан Фолксваген буквално са изхвърчали на отсрешната страна на улицата.

На място пристихнаха столичният кмет Йорданка Фандъкова, вътрешният министър Цветлин Йовчев и гл. комисар Николай Николов, ръководител на столичната пожарна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук