13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Взрив изпотроши стъклата на блок в „Младост 4”

Мощен взрив изпотроши стъклата на блок 458 в столичния квартал „Младост 4”. Няма пострадали, но всички хора от блока са евакуирани, съобщава BTV. Взривът е избухнал около 23.30 часа пред входната врата на един от апартаментите на третия етаж в блока.

Взривното устройство е било туристическа газова бутилка, заложена пред вратата на 63-годишния Пламен Господинов. Предполага се, че сплашването е било предназначено за него. Първата работна версия на полицията е, че става дума за неуредени финансови отношения.

Пламен Господинов не е бил в апартамента по време на взрива, но вътре са били съпругата и дъщеря му. Имали са и гости.

Около 23:30 часа снощи хората в блок 438 в столичния „Младост 4“ чуват мощен взрив.

„Чу се силно блъскане, все едно се търкаляха бурета. Реших, че някой си премества рома в мазето, след което се чу един силен тътен. Съседите бяха много притеснени, защото можете да видите, че дървените врати са избити. Хората спяха все пак”, разказа съседът Красимир Проданов.

Във входа на блока подът е покрит със стъкла. Според свидетели малко преди взрива човек с качулка и маска се опитвал да отвори вратата и да избяга.

Пламен Господинов е строителен инженер, в жилището в „Младост 4“ живеел заедно с жена си и дъщеря си. Преди време колата му е била взривена. Съседите го определят като сериозен човек.

„Той беше навремето в общинската служба „Паркове и градини“, той направи тази градинка. Сериозен човек, това дето пишат тая сутрин връзки с подземния свят не мога да го приема за нормално”, коментира Димитър Иванов.

Отломките от взрива вече са разчистени. Какви са причините за експлозията все още не е ясно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук