15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Взрив уплаши Разлог, експлоадираха ремаркета с компресиран газ

Взрив уплаши Разлог. Тази нощ около 1 часа експлодираха ремаркета с компресиран газ в газ станция, след което избухна пожар, съобщи BTV. Дежурните в газ станцията са успели да избягат и да се спасят.2110297789

На този етап основната версия за инцидента е технически проблем, защото единият от шофьорите, който е идвал, е забелязал някакво свистене на бутилки, но дежурните, които са били там, са напуснали.Работниците, които били нощна смяна в обекта, успели да избягат още при първия гръм. Жертви и ранени няма. Токът в града спря за през нощта, а в понеделник захранваните с газ детски градини и училища ще бъдат затворени.

„Много пъти сме апелирали, да се направи връзката от Симитли до Разлог с газопреносна мрежа с тръба. Ако това беше направено, сега нямаше да коментираме тези проблеми. Най-радостното е, че хората са реагирали адекватно и няма жертви“, коментира пред „Фокус“ кметът на Разлог Красимир Герчев.

След ликвидирането на пожара в станцията за декомпресиране на природен газ в Разлог обстановката е спокойна. Екипите на газовото дружество „Овергаз Запад“ са предприели необходимите мерки за обезопасяването на района.

Кметът на общината съобщи, че утре училищата и детските градини ще почиват, денят ще бъде неприсъствен, за да се остави повече време на специалистите да огледат нещата и да се възстанови газоподаването до сградите, които се отопляват с газ.

От фирмата-доставчик са заявили, че имат готовност да се възстанови газоподаването още в късния следобед, но общинската управа е на мнение, че един ден може да се изчака и няма да се учи.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който също бе на мястото на произшествието, каза, че на територията на община Разлог няма никаква опасност за хората. Пожарът е напълно угасен, за което искам да благодаря на екипите, които го ликвидираха, посочи той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук