13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Вижте бедствието в Приморско!

Десетки обърнати и завлечени навътре в морето лодки, наводнени хотели, отнесен Южен плаж и разбити улици. Така изглежда Приморско днес, след като снощи над града се е излял близо 100 литра на кв. метър дъжд. Река Дяволска е преляла.

Полицейски пост забраняваше преминаването по моста над реката. 10 лодки са напълно унищожени от стихията. Собствениците им днес се опитваха да ги издърпат на брега, в спасителните операции се включиха и много туристи.

Над 20 са наводнените хотели в Приморско. Днес собствениците им отводняваха мазите и приземните етажи. Туристите още не са се отърсили от снощния кошмар и изкараните часове без ток.

„Беше страшно защото имаше мълнии и всичко гърмеше. Събудихме се и не можахме да заспим до 6 часа сутринта. Чакахме всичко да свърши, защото наистина беше страшно.”, разказва туристка от Русия.

Пътят Бургас- Созопол продължава да е затворен и до Приморско се стига по обходен маршрут през Ясна Поляна . Най-тежко е положението до река Ропотамо, която е преляла и водата там е над метър и половина. Сутринта във водния ад там се оказаха блокирани 6 души от Пътна помощ, които вече са спасени, съобщи кметът на Приморско Димитър Германов. Сформиран е кризисен щаб, концесионери се оплакват от щетите по плажа.

Бедственото положение в Община Приморско за сега остава в сила.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук