12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Вижте изпепеляващата любов на „Кармен от Факултето“ на сцената на Летния театър

В сряда вечер /14 август/ в Летния театър от 21.00 часа прочутият фолклорен ансамбъл „Нешънъл арт“ с художествен ръководител емблематичната Нешка Робева, ще изнесе пред бургаската публика най-новия си спектакъл „Кармен от Факултето“.

В главната роля на „Кармен от Факултето“ ще се превъплъти талантливата Галина Маринова, „Съдбата“ ще бъде представена от Елена Карасева, а Любовта – Боряна Гинева. Музиката е едно смело съчетание между най-популярните арии на „Кармен“, използвайки музиката на Бизе, групите „Де Падре“, „Трансформейшън“ и различни преработки на циганки и български фолклор.

В танцовия състав участват 36 момичета и момчета, които са изцяло посветени на популяризирането на българския и балкански фолклор от 2000-та год. Спектакълът, който атрактивната трупа поставя на сцена се радва на нестихващ интерес, както от страна на възрастни, така и на невръстни деца и малчугани. Фолклорната сценография, в която са магично преплетени игрите на съдбата, подлите удари под кръста, гергьовденските празници, криворазбраното законовластие и силата на циганската любов впечатлява, както българи, така и чужденци.

Спектакълът „Кармен от Факултето“ се играе на сцената на Летен театър в град Бургас, подкрепяйки кандидатурата на най-добрия български град за живеене за европейска столица на културата през 2019 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук