24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Вижте какво решиха общинските съветници днес

Местният парламент прие с мнозинство годишната общинска програма за реклама на Бургас през тази година. В нея се предвиждат изцяло нови методи за популяризирането на града като атрактивна туристическа дестинация. В програмата са заложени и дейности, които да привличат туристи през цялата година. Бургас ще се рекламира и чрез видео клипове с известни личности, които са посещавали града. Освен на вътрешния пазар, Бургас ще бъдат рекламиран като туристическо място и в редица чужди медии.

На днешното редовно заседание на местния парламент беше прието и предложението за ограничаване на строителството през активния летен сезон на територията на града. Периодът ще обхваща 2 месеца и половина – от 1 юли до 15 септември.

59 млн. лева пък предвижда Програмата за управление на отпадъците в общината до 2020 година. Докладната за приемането й на кмета Димитър Николов беше гласувана положително без дебати. Според него, оснoвна цeл на прoграмата e намаляванe на врeднoтo въздeйствиe на oтпадъцитe върху oкoлната срeда и пoдoбряванe eфeктивнoстта на изпoлзванe на oтпадъцитe катo рeсурс. Заложени са няколко стратегичеки цели, една от които е по-активно рециклиране.

Днес беше приета е общинската програма „Бургаски деца“. Програмата предвижда на ученици от 1-ви до 12 клас на територията на цялата община, независимо от вида на училището, в което учат децата. Програмата, която беше създадена по предложение на общинския съветник Веселин Пренеров обаче ще претърпи някои промени, за да отговори на държавните изисквания.

40 към 60. Такова ще е процентното разпределение на средствата за спортните клубове, които се подпомагат от местната администрация.  40-те процента от средствата ще бъдат пренасочени за подпомагане на спортни клубове за индивидуални спортове, а 60 % за подпомагане на колективните.  32 души от числения състав на ОП „Транспорт“ ще бъдат освободени. Предложението беше на кмета на Бургас Димитър Николов също беше прието днес. Една от причините за намаления състава е оптимизиране на процесите в предприятието, чрез въвеждане на компютъризирани електронни операционни системи. Така, вместо 177 там вече ще работят 145 души.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук