10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Вижте как Бургас отбеляза Освобождението на България /видео/

Хиляди бургазлии участваха в официалните тържества, посветени на 139 години от Освобождението на България. На площад „Атанас Сиреков”, пред  сградата на община Бургас, тържеството започна с издигане на Националния флаг на Република България, заедно със знамената на Община Бургас и Европейския съюз.

На официалната церемония присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, водачът на листата на „БСП за България” инж. Петър Кънев, кандидати за народни представители на Реформаторския блок,  ДПС и други политически формации.

След ритуала по издигане на Националния флаг бургазлии и официални лица се отправиха към Паметника на руските освободители. Бургаското духовенство отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите воини за Освобождението на България. Пред паметника бяха положени цветя от представителите на местната и държавна власт, официални институции, патриотични организации, Пристанище Бургас  и училища. Мотористите от мотоклуб  „Морски братя” огласиха с машините  си града и потеглиха  по улиците на града с развети национални трибагреници.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук