12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Вижте как гасиха пожар на кораб на бургаското пристанище /видео/

Операция за ликвидиране на последици от терористичен акт беше демонстрирана по време на натовското учение Бриз, което се провежда в Бургаския залив. На борда на танкер- бункеровач „Акин” възниква пожар. Капитанът на кораба подава сигнал, че с наличните сили и средства не може да се справи със ситуацията. Формира се щаб за координация, който пряко ръководи и координира действията на отделните екипи. Започна гасене на пожара и извозване на ранените.

Премиерът Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев наблюдаваха учението от борда на фрегатата „Верни”. Бяха изпълнени още операции по спасяване на бедстващи хора на море и атака на подводница с използването на противоподводни бомби.

25 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета, два самолета на военновъздушните сили и сухопътни войски участват в  учението БРИЗ. В него под флага на НАТО участват няколко държави – България, Румъния, Турция, Гърция, Италия, Албания и Съединените щати. Над 1700 души екипажи и военни от България и съюзническите страни проиграват различни задачи в Черно море.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук