28.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Вижте най-доброто от мюзикъла и операта събрано в една вечер

Държавна опера-Бургас открива сезон 2016 с концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей”, който ще се играе на 3 февруари от 19:00ч. Благодарение на него, зрителите ще се насладят на арии, дуети и сцени от най-известните оперети и мюзикъли, поставяни някога.

Концерт-спектакълът е вълшебно пътешествие по музикалния маршрут, който е връзката между двата жанра. А професионалният тандем между Марио Николов – сценарист, режисьор и изпълнител на няколко от основните солистични партии, и диригентът Юли Дамянов сглобява в едно откъсите  от емблематични произведения. За това ще им помогнат най-ярките имена от Бургаската опера, както и  гостуващото сопрано Валентина Корчакова. В спектакъла  участват още  хорът на Операта с диригент Невена Михайлова, както  и балетната трупа  под ръководството на Галина Калчева.
Така идната сряда в Бургаската опера ще прозвучи музиката от „Цигански барон“, „Графиня Марица“, „Царицата на чардаша“, „Орфей в ада“, „Веселата вдовица, „Хофманови разкази“, „Хубавата Елена“ и „Принцесата на цирка“. Спектакълът започва с песента на Дулитъл от „Моята прекрасна лейди“, която се превръща в своеобразна артистична рамка на целия концерт. Цветарката с хашлашки език Илайза, в чиято роля ще влезе Биляна Данаилова,  и  Шмилена Султанова, която играе  конферансието от  „Кабаре“,   ще бъдат наши водачи в пътешествието „От Виена до Бродуей”.

Афишът на Операта продължава на 5 февруари с „Риголето” от Джузепе Верди. В ролята на злия шут ще чуем баритона Александър Крунев, а като Джилда – Ралица Ралинова, която скоро направи своя дебют и на софийска сцена. „Риголето” ще се играе идният петък от 19:00 часа в залата на Операта.

Цената на билетите  за представленията е съответно:  8, 10, 12, 15 лв., а  за ученици и пенсионери – 6 лв. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакет  „Фамилия”  е за 4 и повече души, като  стойността на всеки билет в него е по 6 лева.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук