11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Вижте най-новия туристически филм за Бургас /ВИДЕО/

Община Бургас бе отличена със специална награда на Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“. Призът е присъден за устойчиви инвестиции в българската туристическа видео реклама. Той бе връчен на официална церемония късно снощи във Велико Търново от министъра на туризма Стела Балтова на представителите от ОП „Туризъм“ на Община Бургас.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие общо 91 туристически филма от 18 държави. Филмът, представящ потенциала за отдих и бизнес в Бургас, бе сред 49-те продукции, които бяха номинирани в категорията „История и култура“. Той представлява три отделни части от поредицата „Истории за Бургас“, заснети през лятото на 2016 г. Проектът е на Община Бургас, продуцент е „Арт Старс“ ЕООД и е по идея на Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров.

Първата част представя града с неговите музеи, културни центрове, училища, колежи, университети, архитектурни забележителности, транспорт, велоалеи и паркове. Второто видео показва възможностите за развитие, за бизнес и инвестиции в Бургас, а третото филмче разказва за едно от най-предпочитаните места в града – остров „Света Анастасия“.

Международният фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ се провежда за 13-ти пореден път в рамките на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ – 2017 във Велико Търново. Той е предназначен за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности. Мисията на събитието е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук