13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Вижте новия спортен комплекс на Бургас

С атрактивни спортни демонстрации беше открит многофункционалният спортен комплекс на бургаската природоматематическа гимназия и средното училище за изучаване на романски езици. Спортният комплекс, който разполага с всичко необходимо за практикуването на десетки спортове откри кметът на Бургас Димитър Николов. Ключът за обекта прие директорът на гимназията за романски езици. В басейна на новия комплекс се изигра и първия мач на бургаските ватерболисти. Димитър Николов разгледа лично всяка една от залите и пожела – повече купи и медали, които да бъдат събрани в специално обособения кът.

На първия етаж на спортния комплекс е изграден басейн. Бургаските спортни клубове ще разполагат и със зали за волейбол, баскетбол, колективни спортове, зала за борба, спортни танци и фитнес. До сградата са построени медицински кабинети и допълнителни помещения за учителите.

Спортната зала е предоставена за управлението на ОП “Спортни имоти”. От там ще трябва да се грижат за това учениците от всички училища в Бургас да могат да се възползват от най-голямото спортно съоръжение в града и да провеждат състезания от спортния календар. Причината – двете гимназии в чиито двор се намира залата не могат да издържат финансовата поддръжка, тъй като работят в условията на делегиран бюджет, в който подобен разход не е включен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук