11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Вижте новото бижу – „Арена Созопол”

С тържествен водосвет, духова музика и гвардейци, в присъствието на футболни фенове и граждани, беше открит супер модерния стадион „Арена Созопол”. Спортното съоръжение с капацитет от 4 000 места ще посрещне футболните срещи от Европейското първенство по футбол за младежи до 17 години. От 7 до 19 май на „Арена Созопол” ще се проведат общо 8 двубоя.  Малките футболисти на Созопол първи днес пробваха  терена.

Лентата на новия стадион прерязаха кмета на Созопол Панайот Рейзи и председателя на местния парламент Красимира Германова. „Откриването на „Арена Созопол“ е първа стъпка към развитието на спортния туризъм в община Созопол“, каза кметът на древна Аполония в речта си при откриването.

Спортното бижу на Созопол разполага с тренировъчно игрище, административна част със зали за пресконференции, възстановителен център, фитнес зали, подземен паркинг с над 120 места. Строежът на „Арена Созопол” започна още през 2009 година, като до днес в обекта са вложени над 13 млн. лева , изцяло общински средства. Към спортната база вече има интерес за подготовка и мачове на наши и чужди отбори.

Гражданите са Созопол вярват, че модерната база, освен за елитни отбори, ще бъде място за спорт на децата на града.

Официалното откриване на новия стадион завърши със заря.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук