11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Вижте СДС на 26-тия си рожден ден! /галерия/

Сините в Бургас празнуваха с актива на партията и коалиционните партньори от Реформаторския блок. Уважиха ги кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

„Да, времето е наше”, „Задължително надясно”, „Всичко хубаво е синьо” и „СДС – верен партньор” бяха част от посланията, които украсиха паното с най-запомнящите се моменти от историята на СДС. Снощи сините в Бургас отбелязаха 26-та годишнина от създаването си, като вдигнаха наздравица с актива на партията и коалиционните партньори от Реформаторския блок.

„Съюзът на демократичните сили има представители както в законодателната и изпълнителната власт, така и на държавно и местно ниво. Това не просто показва, че сме живи, но и че се развиваме и отстояваме идеите, които сме имали през годините. СДС ще продължи да върви напред и нагоре и се надявам това да се случи заедно с нашите партньори от Реформаторския блок. Считам, че Блокът е изключително успешен формат”, каза зам.-председателят на СДС и народен представител от Реформаторския блок Костадин Марков.

Поздрав към гостите отправиха още областният председател на партията и областен управител на Бургас Вълчо Чолаков, общинските съветници на СДС в групата на реформаторите – Тошко Иванов и Станимир Апостолов, както и коалиционните партньори от ДСБ, ДБГ, БЗНС и НПСД. Да уважи рождениците бе дошъл и кметът на Бургас Димитър Николов, който е част от историята на СДС и когото реформаторите подкрепиха за трети мандат. Сред гостите бе и градоначалникът на Камено Жельо Вардунски, който също имаше подкрепата на сините.

„Пожелавам успех на СДС. Като дясностояща, участваща в управлението на Бургас партия, Съюзът на на демократичните сили има достатъчно основание и поводи да се гордее, че е част от модерното развитие на Бургас и перспективата на града в следващите четири години”, заяви кметът Димитър Николов.

Рождениците получиха много падаръци, като някои бяха с историческа стойност. Такъв бе броят на вестник „Демокрация” от 8 юни 1990 година, който излиза няколко дни преди първите демократични избори в България. СДС си припомни и как са изглеждали листовките в началото със старото лъвче, символ на десницата. Друг гост подари книга с колекционерска стойност, на която стои снимката на Петър Слабаков от първия брой на „Демокрация”.

Сладка изненада за рождениците поднесе д-р Георги Митев от ДСБ, който зарадва седесарите със синя торта. „Радвам се, че сме заедно и се надявам, че ще продължим заедно напред, като истински братя”, каза д-р Митев.

По време на тържеството СДС връчи и партийните книжки на двама нови членове.
„СДС не само го има, но е този коректив в политиката, без който държавата ни би изглеждала по по-различен начин”, каза областният председател на СДС Вълчо Чолаков. А на паното за пожелания към рождениците се появи и надпис: „Има два пътя – грешен и десен!”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук