18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Вижте спектакъла на „Фортисимо”

На сцената, както и в живота, за предпочитане е да не си сам. Тогава се случва магията на общуване между съмишленици. Точно тази магия ще завладее сърцата на зрителите на поредния концерт от цикъла  „Запознайте се с …” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”.  На сцената тази седмица своя талант ще демонстрират децата от  Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева.

Най-младата представителна формация на училището  вече е с богата история. За кратко време ансамбълът спечели  Първа награда от Националния конкурс за вокални групи „Хармония“ в  Стара  Загора и  Grand Prix от Международения фестивал „Корабът на изкуствата“ в Поморие, изнесе десетки концерти и успя да спечели много почитатели.

Във Фортисимо се изявяват не само певци, но и инструменталисти и артисти. Поради тази причина освен ансамбловата музика, младите таланти ще се представят и свои солови изпълнения.

 На сцената талант ще демонстрират  Ивана Василева , Теодор Хараламбиев Кристина Станкова , Тодо Тодоров, Йоана Петрова , Стела Давидкова,  Ксения Гребень , Богомила Цекова , Маломир Ингилизов, и Михаела Тончева. Водещ на музикалната фиеста ще е  Стефан Попкуманов.

В репертоара на ансамбъл „Фортисимо” има голямо разнообразие – от класически произведения, през вечните песни на България, до творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на един образец на ансамблово и солово музициране и красота на звука. Ще усетят сплотеност и споделено музикално дишане, ще усетят виталност и свежест и харизматично артистично присъствие.  

Поредицата „Запознайте се с …” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 17 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук