20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Вижте с каква отстъпка са изследванията за детска градина и ясла в лаборатория „ЛИНА”

Преференциалните цени важат за месеците август и септември

За поредна година медицинска лаборатория „ЛИНА” прави жест към семействата, като намалява цената на изследванията, необходими при постъпване на детето в ясла или детска градина. Отстъпката важи за месеците август и септември 2016г., като изследванията се извършват в лабораториите в област Бургас, както и във Варна ( ул. „Д-р Анастасия Железкова“ №40).

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите излизат  в рамките на 3 работни дни. Важно е да се отбележи, че изследванията трябва да бъдат направени  1 седмица преди малчуганът да тръгне на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 20 лева,  вместо стандартните 26 лева. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е намален на 12 лева от 16 лева и в него има: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента. Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също  тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през август и септември, цената на теста с отстъпката е 5 лева.

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в: Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе,  Айтос, Руен, Царево, Средец, както и във Варна. При подаване на пробите за изследванията се заплаща такса от 2 лева  за манипулация и транспортна среда.

При допълнителни въпроси за сроковете и начина на взимане на пробите, родителите могат да се свържат с медицинския персонал на „ЛИНА” на националния консултантски телефон  0700 10447.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук