10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Вижте творбите от културните салони на Поморие в БХГ в Бургас

Изложбата, която беше открита в рамките на юбилейното, десето издание на Културни салони за съвременно изкуство „Гранд хотел Поморие”, гостува на Бургаската художествена галерия . В рамките на един месец бургазлии и гостите на града ще имат възможност да разгледат картините на едни от най-големите български художници, сред които има  и силно присъствие на бургаската група. Свои произведения са изложили проф. Андрей Даниел, проф. Светозар Бенчев, проф. Георги Чапкънов- Чапа, Дора Бонева, Живко Иванов, Живко Седларски, Атананс Стоянов, Васко Василев и др.

Директорът на галерията Георги Динев подчерта, че произведения на част от тези автори за първи път могат да се видят в Бургас, други са добре познати на публиката в града.

Изпълнителният директор на „Гранд хотел Поморие” Бисерка Хънкова благодари на всички творци, които участват в салоните от първите му издания, помогнали  са те да случат и един пленер да се превърне в такова мащабно арт събитие с национално значение. Артистичният директор на салоните, актьорът Стойко Пеев каза, че организаторите са вдъхновени вече за следващото издание, което ще бъде през пролетта на 2015 г.

На откриването на изложбата присъства и архимандрит Йеротей, игумен на манастира „Св. Георги” в Поморие, който наскоро беше  ръкоположен за епископ Агатополски.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук