11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Виж как военните спасиха хора с хеликоптер „Кугър“ /СНИМКИ/

Военнослужещи от военно формирование 24 150 – Стара Загора оказват помощ на пострадалите от наводнението в село Априлово, област Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. 

Вертолет AS 532 „Кугър” на Военновъздушните сили от 8.30 ч. до 11 .10 ч. извърши полет за търсене и спасяване в района на Китен. Екипажът, в състав бригаден генерал Златко Златев, капитан Александър Цанков, капитан Петя Спасова, капитан Владимир Драгнев и парашутисти-спасители майор Петко Кискинов и сержант Стоян Колев, при аварийно-спасителна работа от режим на висене спаси двама възрастни, попаднали във водния капан на придошлата река. Те разполагат с необходимата специализирана транспортна техника, както и с надуваеми лодки и моторни помпи и ще изпълняват задачи по евакуация на бедстващите хора. Командир на модулната група е капитан Иван Благоев. По-рано днес екипажи от Военновъздушните и Военноморските сили се включиха в спасителните дейности в област Бургас.

В спасителните дейности в област Бургас се включи и екипаж, с командир подполковник Милен Хинтоларски, от военно формирование 36 940 – Варна с вертолет „Пантер“, предава 24 часа. От 09.55 ч. до 11.11 ч. военнослужещите извършиха оглед в района на парк „Росенец”, над землището на село Атия.

Снимки: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук