12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Виж кой срещу кого се явява на балотажа

Вижте кой срещу кого се явява на балотаж днес в областните градове.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев се явява срещу Славчо Атанасов от местна коалиция Патриотичен фронт. На първи тур Тотев има 39,55%, а Атанасов – 21,12%.

Във Враца Калин Каменов от ГЕРБ ще се състезава срещу досегашния кмет Николай Иванов, явил се като независим.

В Сливен кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев е на балотаж срещу досегашния кмет и кандидат на БСП Кольо Милев. Разликата между двамата е по-малко от 1%. Кандидатът на ГЕРБ получи подкрепата на 16 759 души (33,97%), а за червения кмет са гласували 16 086 души (33%).

В Разград кандидат-кметът на ГЕРБ д-р Валентин Василев се изправя срещу независимия, но с рамо от БСП Денчо Бояджиев.

Досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов, който се кандидатира като независим за 3-и мандат, излиза срещу кандидата на ГЕРБ Найден Шопов. На първия тур Попов събра 44,3%, а Шопов – почти 17%.

В Силистра кандидатът на ГЕРБ д-р Юлиян Найденов се бори за втори мандат срещу Александър Сабанов от МК “Гражданско Единство”. Найденов води с 44,58%, а Сабанов е с 23,61%. Двамата повтарят двубоя си от изборите през 2011 г.

В Ловеч кандидатката на ГЕРБ и досегашен депутат Корнелия Маринова взе 35,21% на 1-ия тур срещу Минчо Казанджиев от БСП, който остана на малко над 2% след нея. Той се бори за 4-и мандат.

В Плевен Георг Спартански, зад когото са реформаторите и 11 десни формации се явява срещу досегашния кмет Димитър Стойков от ГЕРБ. Спартански има преднина от 1115 гласа на първия тур.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Видин Огнян Ценков се явява срещу независимата кандидатка Росица Кирова от местната коалиция “Единни за промяна” (“Екогласност”, ВМРО и “Движение 21”). Тя поведе на първия тур с 26,3%.

В Перник кандидатът на БСП Ерик Рангелов ще се бори с кандидатката на ГЕРБ Вяра Церовска. Тя има 20% преднина от първия тур.

В Шумен кандидатът на БСП Иван Иванов застава срещу кандидата на ГЕРБ – депутатът Любомир Христов, за когото на първи гласуваха 38% от шуменските избиратели. Иванов получи два пъти по-малко гласове.

В Търговище Емине Якубова от ДПС  е срещу Дарин Димитров от ГЕРБ. На първи тур изостана само със 101 гласа зад

Дългогодишата кметица на Добрич Детелина Николова от ГЕРБ е на балотаж с кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов. Тя събра 49,05% на първи тур.

В Хасково  Добри Беливанов от ГЕРБ  е срещу дългогодишния кмет Георги Иванов от местната коалиция „За Хасково“ с подкрепата на Реформаторския блок.

източник: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук