14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Хотелът в Китен е с нерегламентиран водоизточник, вързан към водопровода

Проверка на ВиК- Бургас е установила нерегламентиран водоизточник в хотел“Грийн Парк“ в Китен, където се заразиха 39 деца, лагерници от Русия и Украйна. Това съобщи говорителят на водното дружество Димитър Гюров. Собственикът е бил сонда и е свързал тръбите с водопроводната мрежа на хотела. Вероятно от нелегалният водоизточник е пълнен и басейна на хотела. При проверката обаче тръбите вече са били отрязани. По всяка вероятност това се е случило веднага след инцидента и след появилата се информация, че причината за стафилококовата инфекция може да е вода.

hotel_2096_pic_19297_big.jpgОт ВиК Бургас заявиха, че е несериозно да се твърди, че  причината за бактериалната инфекция може да е  питейната вода, подавана от язовир „Ясна поляна“. Това би означавало, че тогава с подобни здравословни проблеми трябва да е цялото Южно Черноморие, което се снабдява от този язовир.

Децата бяха приети в инфекциозното отделение в Бургас в неделя вечер със стомашни болки, температура, повръщане и дехидратация. Според д-р Костя  Бакърджиев причината е хранителна, стафилококова инфекция. От здравната инспекция в Бургас обаче още вчера заявиха, че според тях източникът на заразата е вода. Днес 38 деца са изписани от болницата, под наблюдение е останало само едно момче от Москва.rusnacheta-infekciozno.jpg

Очаква се най-късно утре да станат ясни резултатите от взетите проби от здравната инспекция в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук