14.3 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Висококатегорийните хотели в Слънчев бряг са пълни 100%, бум на записванията от Унгария, Полша и Чехия

Висококатегорийните хотели в Слънчев бряг вече са пълни на 100%, а тези с три звезди около 25-30%, съобщи Елена Иванова- председател на Съюза на собствениците в курорта. Според нея базата в Слънчев бряг ще се бъде заета изцяло към 25 юни. Слънчев брягПо думите и се очаква добър сезон, въпреки кризата в Украйна. В момента имало бум на допълнителни записвания на туристи от Централна Европа- Унгария, Чехия и Полша.

Иванова посочи, че една част от украинските участници в Международния фестивал, който се провежда в момента Несебър, не са могли да се включат в проявата, именно заради проблеми с тръгването от тяхната страна. По ранни записвания няма анулации на резервации нито от Русия, нито от Украйна, каза Иванова.

На последната туристическа борса, туроперотори са посочили лек спад на туристи от Англия, Германия и Скандинавски страни. Тази година те са се пренасочили към Гърция.

Зам. министър на икономиката, с ресор туризъм, Бранимир Ботев е категоричен, че ще отбележим ръст от 5-5,5% ръст на туристи това лято. „Докато през април са издавани средно по 1300- 1500 визи за руснаци, то сега издаваните руските визи са 5300-5400 на ден. Вече издадохме и 100 000 руска виза и 50 000-та в Минск. С 14% към април са издадените повече визи и за Украйна”, посочи Ботев на брифинг във ваканционен комплекс „Елените”. По думите му курортите ни вече са достигнали максималното ниво на наситеност като леглова база и от тук нататък трябва да се работи за качество, а не да се строят нови хотели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук