18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Висшата лига на Англия сякаш има своите лидери

Премиър Лийг в Англия става все по-интересен шампионат, в който изпъкват два отбора от един и същи град. Става въпрос за Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, които взимат първите две места в класирането с равен актив по 19 точки. Апетити за трофей имат още лондонските отбори на Челси и Тотнъм, които изостават по точки от съперниците си.

Предлагаме ви да четете горещи футболни новини за футбола, спорта и букмейкърите в iBetMagic, тъй като колегите се предложили изчерпателна информация за всичко, което се случва с царя на спортовете. Феновете могат да се насладят на актуални материали за любимата си игра.

Защо отборите от Манчестър изглеждат големите фаворити?

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед водят убедително пред останалите отбори във Висшата лига. Това е така, тъй като те притежават едни от най-добрите играчи в Англия, за които похарчиха огромни средства. Разбира се, мотивацията също е на много високо равнище, защото е необходимо клубовете да възвърнат поне малка част от инвестираните суми.

Интересен е фактът, че в сайтовете за залози като 1xbet например, тези два отбора винаги са били сред фаворитите. Вероятно ще е интересно за читателите да споменем и статистиката, която гласи, че двата отбора от Манчестър са изиграли по шест мача, в които нямат загуба.

Червените дяволи от Юнайтед  направиха само едно равенство 2:2 срещу Стоук Сити, а същото бе направено и от градския им противник Ман. Сити, който има един равен мач с Евъртън завършил 1:1. Всичко останало са само победи над противниците със сериозна голова разлика.

Най-голямата победа на Манчестър Сити до момента се получи на 16 Септември при гостуването на отбора в Уотфорд, където гражданите разгромиха домакините с 0:6. Юнайтед пък има три победи над Уест Хям, Суонзи, Евъртън и Кристал Палас всичките с по 4:0.

Ще успее ли Челси да им се опре?

Челси играе на приливи и отливи в Премиър Лийг и не е сигурно, че ще успее да се пребори с конкуренцията на тимовете от Манчестър. За последно отборът от столицата загуби като домакин от Ман. Сити с 0:1 и не можа да се сдобие с нови 3 точки. Мачът беше много оспорван, но въпреки това възпитаниците на Антонио Конте не се добраха до победата.

Естествено, лондончани няма да се задоволят с четвъртото място, и ще продължат да се борят за призовите позиции. Те винаги са били максималисти и като такива едва ли ще позволят на конкурентите си, да тържествуват зад гърба им. До края на шампионата има време, в което Челси трябва да покажат на какво са способни, ако не искат да дишат парата на останалите.

Има ли кой да се намеси в битката, която се оформи след първите кръгове?

За първото място могат да се борят три столични отбора. Това са Челси, Тотнъм и Арсенал, които се нареждат след манчестърските отбори. В никакъв случай обаче не бива да подценяваме Ливърпул, който винаги иска да е в светлината на прожекторите.

По-долу в таблицата нещата изглеждат почти ясни, тъй като представянето на тимовете Кристал Палас, Борнемут, Суонзи и дори Лестър е доста колебливо. Те нямат никакви шансове да се конкурират с водещите състави във Висшата лига. За тях остава по-скоро битката за оцеляване, която обаче няма да е никак трудна предвид изравнените сили на отборите.

За да видите какво мислят букмейкърите за шансовете на отборите от Манчестър може да посетите iBetMagic, който работи, за да ви уведомява за всичко случващо се на футболната сцена в Англия и други точки на Европа и света. Надяваме се информацията да ви бъде полезна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук