9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Витория Алиата ди Вилафранка: Приветствам Бургас за амбицията да се развива

„Приветствам Бургас за амбицията да се развива и за всичко, което сте постигнали. Вашият град показва на практика  как европейските проекти променят в положителна посока живота на хората.“ Това заяви Витория Алиата ди Вилафранка – директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет“ в генерална дирекция „Регионална политика“ на ЕК, по време на посещението си в Бургас.

Вилафранка беше придружена от вицепремиера и министър по управление на средствата от Европейски съюз Томислав Дончев. Заедно с кмета Димитър Николов те посетиха Морска гара, остров Св. Анастасия и новото рибарско пристанище в кв. „Сарафово“.

„Направеното в Бургас е показателен пример, че българските общини повишават капацитета си да изпълняват проекти с европейски средства“, сподели  министър Томислав Дончев. Кметът Николов заяви, че Бургас има големи очаквания към програмен период 2014-2020.

„Подготвени сме с нови проекти, които са важни за развитието на града и са инвестиция за бъдещето. Възможностите, които ни предлагат оперативните програми са големи и подхождаме най-отговорно. Надяваме се усилията ни да бъдат оценени, за да може Бургас да се приближи още малко до стандарта на европейските си събратя“, допълни бургаският кмет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук