22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Влак блъсна джип на прелез край Карнобат, двама загинаха

Двама души загинаха, след като влак блъсна джип на прелез в междугарието Карнобат – Лозарево, предаде БГНЕС

В 16.25 часа на прелез в междугарието Карнобат – Лозарево, джип преминава през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, указваща приближаването на влак.

снимка: архив
снимка: архив

Автомобилът е ударен от бърз влак 9632, пътуващ по направление Бургас – Карнобат – Русе. В джипа са пътували четирима пътници, двама от които са починали. Незабавно е назначена комисия за разследване на инцидента.

Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

източник: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук