12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ВМРО издига собствен кандидат за кмет на Бургас

ВМРО ще издигне самостоятелни кандидатури за кмет на община в Бургас, Малко Търново, Приморско и др., заяви на пресконференция председателят на местната структура в Бургас Георги Дракалиев. От ВМРО са готови да участват и със самостоятелна листа за общински съветници в почти всички общини в Бургаска област, допълни Дракалиев. В някои общини като Несебър, Созопол и Средец ще бъдат издигнати или подкрепени кандидати за кметове в коалиция с други партии. Традиционно ВМРО ще заложи на широкото гражданско представителство, а структурите на Организацията по места ще издигнат и кандидатурите на хора, които не са нейни членове, но са патриотично настроени и нямат срамни петна в своята биография.Предизборната кампания на ВМРО ще се различава от кампаниите на другите партии, защото ще заложи на патриотизма и национално отговорната политика, заяви на пресконференцията в Бургас председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов. Силна президентска власт, която да изразява интересите на хората и да решава проблемите на обществото – за това ще се бори кандидатът за президент на ВМРО. Българският президент трябва да е говорител на обществените интереси, а не архитект на съмнителни политически комбинации, допълни Каракачанов. Според него сегашната президентска институция представлява една декоративна власт, която по никакъв начин не се ангажира с реалните проблеми на българското общество.

Демографският срив, циганизацията на обществото, спадът в продължителността на живота, намаляването на работната сила – това са нашите проблеми през последните 20 години, за които ВМРО алармира от години. Президентството обаче си затваря очите за тях и не предприема нищо за решаването им.

Друг въпрос, който българският президент би трябвало да повдигне, е въпросът с монополите в България, които безнаказано ограбват българските граждани и ги държат като заложници на своите интереси. Президентската институция мълчи и по въпроса за правото на референдум по проблеми като бъдещето на АЕЦ „Козлодуй“ и членството на Турция в ЕС – проблеми, по които ВМРО дейно работи от дълго време.

Консултативният съвет за национална сигурност е друг от дефицитите в използването на президентската власт – за последните 20 години той е бил свикван само няколко пъти. Съветът би могъл да се превърне в сериозен инструмент за решаването на наболелите държавни проблеми. Решението на тези въпроси лидерът на ВМРО вижда в засилването на президентската власт по френски, а не руски, образец. Това включва по-широки правомощия по отношение на националната сигурност, засилване ролята на президента по отношение на дипломацията и даването му на право на законодателна инициатива. Президентът трябва да има правото да предлага вот на недоверие към правителството. Той е изразител на националните интереси и като такъв трябва да може да поиска оставката на правителството, ако то не решава проблемите на хората.

Кандидатът на ВМРО за вицепрезидент ще бъде успяла жена с позиции и авторитет на международната сцена, сподели Каракачанов. Нейното име обаче ще бъде обявено през септември.

Също през септември ВМРО ще открие предизборната си кампания в Бургас и ще представи своите кандидати за кмет и общински съветници.burgas22082011.jpg

текст и снимка: vmro.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук