10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Внезапна проверка в следствения арест в Бургас заради обесилия се Ролф, очакват се уволнения

Заместник правосъдният министър Пламен Георгиев е направил внезапна проверка в следствения арест в Бургас късно снощи. Поводът е скандалното самоубийство на арестанта Ролф Гремел в петък. 34-годишният германец беше в  аерста с мярка за 72 часа, след като ден преди това анаправи пълни самопризнания как с нож е убил приятеля си 48-годишния Хенри Щенберг.  

 

В понеделник трябваше да започне и делото за бруталното убийство разтърсило Бургас. Ролф Гремел обаче не дочака присъдата си, а се обеси с кабела на телевизор в сградата на следствения арест.

Резултатите от проверката на зам.министъра Пламен Георгиев ще бъдат оповестени през седмицата, но със сигурност по случая е образувано досъдебно произвоство по член 115, а дежурните надзиратели допуснали служебна безотговорност ще бъдат дисциплинарно наказани и уволнени.

Ролф Гремел е бил изведен от килията си, за да гледа телевизия и оставен сам. Според непотвърдена информация страдащият от алкохолизъм убиец на приятеля си е изтрезнял напълно, осъзнал е извършеното и е изпаднал в тежка депресия.

Припомняме, че той уби по особено брутален начин с нож приятеля си Хенри от ревност. В основата на любовният триъгълник стои чаровната германка Соня. Тя бе освободена след разпит, но не е ясно дали все още е в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук