6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Внезапна проверка на ВИП затворници в Бургас- откриха телефони, таблет и мобилен интернет

Мобилни телефони, таблет с интернет и тревна маса, вероятно канабис са открити при внезапна проверка в Бургаския затвор, направена от заместник министъра на правосъдието Пламен Георгиев и Митко Димитров – нач. Главна дирекция за изпълняване на наказанията . Проверката е по разпореждане на правосъдния министър Диана Ковачева, след получени сигнали и разработки на ДАНС за сериозни нарушения в затвора в Бургас.

 Проверени са килии на затворници от знакови дела. Една от претърсените килии е на бившия шеф на СИК Бургас Пламен Дишков -Кела.

 Проверката е била и по сигнал, че в  местата за лишаване от свобода има ВИП затворници. Зам. министър Георгиев заяви, че условията в Бургаския затвор са изключително лоши и не може да се говори за ВИП килии.

 След като приключи проверката ще бъде решено дали директорът на бургаския затвор ще бъде уволнен. От днес е пенсиониран зам. директорът Кирил Христов. 

 В килиите са открити още колове, пирони и други ръчно изработени вещи, използвани за издевателства в затвора. За такива също има сигнали, както между затворниците, така и за побоища на надзиратели към задържаните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук