9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Внимавайте с гъбите! Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици

Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици от натравяне с гъби. Възрастен мъж от Харманли стана поредната жертва на отровни гъби. Човекът е починал вчера вечерта в клиниката по токсикология към Университетската болница в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.81-годишната му съпруга почина от натравяне с гъби преди два дни в болницата в Хасково, съобщава „Марица“.

снимка:24часа
снимка:24часа

Междувременно също снощи за лечение в Университеската болница е докаран 70-годишен мъж от Ивайловград, ял отровните мухоморки. В момента в здравното заведение трима души се лекуват от натравяне с гъби като състоянието им е стабилно. Лечението върви добре засега и за детето от Кърджали, което бе прието в критично състояние във вторник заедно с майка си.

Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици от натравяне с гъби, като 3 от тях са били на лечение в клиниката по токсикология към Университетската болница в града под тепетата.

Най-често жертва на мухоморките стават мъже над 70 години, обобщават лекарите и се надяват през уикенда лошо време да попречи на хората да берат гъби./24 часа/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук