11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Воден екран и юбилейна монета за 30-години Несебър в ЮНЕСКО

Историята на Несебър ще бъде разказана на специален воден екран, който ще се издигне над Крепостните стени и е първият в България. 3D Мапинг шоуто е акцент в програмата за празника на древния град, който по традиция се празнува на Успение Богородично-15 август. Тази година се навършват 30 години от включването на Несебър в списъка на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.

Над 100 човека екип ще започнат монтажа на техниката за мапинг шоуто и водния екран с големина 20/10 метра, обясни миниджъра на проекта Светломир Цветанов.

Друг акцент в програмата е приключенската игра „Златната монета”. Участниците в нея ще преминат по загадъчен маршрут из Стария град, а най-добрият ще получи като награда юбилейна монета за празника на Несебър. Играта е вдъхновена от компютърните игри и е на три езика-български, английски и руски.

На 15 август ще има още концерт на група Хиподил, тийнейджърско парти с Рафи и флашмоб на танцовите школи в Несебър.

В навечерието на празника ще бъдат отличени почетните граждани на Несебър, а за доброто настроение на гражданите и гостите на Несебър ще изнесе концерт Йорданка Христова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук