11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Водолази се включват в пролетното чистене на Созопол

Мащабна акция за почистване на крайбрежните води и пристанището в Созопол стартира Българската федерация по подводни спортове. Днес кметът на община Созопол Панайот Рейзи и председателят на на БФПС Атанас Катрафилов се договориха за съвместната кампания,която е под наслов „ Да изчистим България за един ден под водата“. В нея ще се включат близо 50 водолази от федерацията, които ще почистят от отпадъци“ гавана“ на пристанището в Созопол.

водолази, созопол

В почистването на морското дъно и крайбрежните води ще се включат и рибарите от Рибарското дружество в града, които ще помагат с лодки за придвижването на водолазите и превозването на събраните отпадъци.

„ Идеята е много добра и се надявам почистването на крайбрежните води да стане традиция, а сътрудничеството с Българската федерация по подводни спортове да продължи и в други направления“- заяви кметът Панайот Рейзи. „Причината да изберем Созопол за старта на кампанията е дългогодищната традиция на общинското ръководство в лицето на кмета Рейзи да подпомага подводните спортове, като всяка година в Созопол се провежда кръг от републиканското първенство по подводни спортове за купата „Света Марина“ „- заяви председателят на федерацията Атанас Катрафилов.

Подводната оборка на пристанището в Созопол ще се състои на 26 април, събота.  Желаещите да се включат в пролетното почистване на този ден, могат да участват в акцията на плажа „Вромос“,плажа на юг от в.с. Дюни, плажа на град Черноморец и във всички населени места в общината.

Материалите за почистването- ръкавици и найлонови чували ще бъдат осигурени от община Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук