14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Военен ритуал и литийно шествие за днешния 6 май

По случай днешния 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия Военноморските сили ще организират редица мероприятия. Празникът започва с тържествено вдигане на военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване на фрегата „Горди”.

От 10.00 до 16.00 часа на Морска гара– Бургас фрегата „Горди” ще бъде отворена за посещение от гражданите и гостите на града. От 10.30 часа ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя за почит и признателност към загиналите български воини за свободата и независимостта на Република България пред паметника на „24-ти пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.

От 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков” пред сградата на община Бургас ще бъде отслужен тържествен водосвет на бойните знамена и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас, от Сливенския Митрополит Йоаникий и представители на Българската православна църква.

От 11.50 часа е ритуалът по даряване на мощите на Свети Георги – Победоносец от манастира Ксенофонт, Света гора на православните християни в град Бургас и литийно шествие до храм „Света Богородица”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук