13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Военните предпочетоха Бургас пред Сливен, след като Общината им ремонтира офисите

Община Бургас извърши цялостен ремонт на новите офиси, в които ще се настани Военна полиция /ул. “Константин Фотинов” №1/. След него те вече отговарят на всички изисквания за този тип служби. Помещенията са обновени от тавана до пода. Монтирани са изолации, нова дограма, видеонаблюдение, охранителна система, платформа за осигуряване на достъп за хора с увреждания.

Цялостната реконструкция на офисите е извършена изцяло за сметка на Община Бургас

Обзаведени за стаи за разпит и стаи за престой на задържани, санитарните възли са оборудвани с всичко необходимо. 

Цялостната реконструкция е извършена изцяло за сметка на Община Бургас, след като такъв ангажимент пое преди време кметът Димитър Николов. До края на седмицата трябва да бъде издаден акт 16. Веднага след това започва преместването на Военна полиция, която в момента се помещава в занемарена стара сграда на територията на Дивизията в к-с “Изгрев”.

В момента Военна полиция се помещава в к-с „Изгрев“

След това Община Бургас трябва да получи последните 8 декара, за да окрупни терена, предвиден за строителство на нова многофункционална спортна зала с над 6000 седящи места. За изпълнението на този мащабен проект тя продължава да разчита на държавната власт.

Междувременно се разбра, че новите офиси на ул. “Фотинов” са харесани за централно управление на Военна полиция за цяла Източна България и е възможно ръководството да се премести от Сливен тук.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук