14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Военният министър награди униформените, вадили хора от падналия хеликоптер

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди военнослужещи от състава на ВМС, участвали в операцията за спасяване на екипажа на вертолет „Пантер“. Той ги отличи за решителни професионални действия и проявена смелост при спасяване на човешки живот на море.  Церемонията се проведе в Щаба на ВМС и в нея участва началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

„Лесно е да служиш в армия, в която има добро заплащане и модерна техника. Героизъм е да служиш в армия, в която десетилетия наред проблемите са пренебрегвани и оставяни на заден план“, каза в обръщението си към личния състав на ВМС министър Каракачанов.

„Военнослужещите от Българската армия не служат за високо заплащане, а в името на сигурността,  защитата и славата на България“, подчерта той и заяви, че хората от армията заслужават уважението на цялото българско общество.

IMG_1377

По-рано днес министър Каракачанов и генерал-лейтенант Боцев посетиха двамата военнослужещи от екипажа на вертолет „Пантер“, които са на лечение във Военноморската болница и се възстановяват успешно. Посещението им във Варна продължи със срещи с личния състав на Пункт за базиране Варна, морската вертолетна авиобаза „Чайка”, както и с екипажите на минен ловец „Цибър” и фрегатите „Смели” и „Дръзки”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук