17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Военни помагаха за разчистването на къщите в Равнец

По молба на областния управител на Бургаска област и с разрешение на министъра на отбраната на Република България, военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби се включиха в почтсването на наводнените от проливните дъждове в Бургаско села.

Днес военнослужещит бяха в село Равнец. Оказването на помощ на населението ще продължи и през следващите дни, като в акцията ще се включат и военнослужещи от формированията на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, дислоцирани в гарнизон Бургас, съобщиха военните.

След пороя в общините Камено и Бургас, са били извършени проверки на централното водоснабдяване на засегнатите населени места, съобщиха от здравната инспекция в Бургас. Нарушено е водоподаването в с. Черни връх и с. Полски извор, а водата в с. Тръстиково е видимо замърсена.

 

Взети са проби от питейната вода, подавана във водопроводната мрежа на с. Ливада, с. Русокастро, с. Тръстиково, с. Константиново, с. Равнец, с. Братово, с. Твърдица и от кв. Долно Езерово, кв. Горно Езерово и к-с Меден рудник на гр. Бургас. При установяване на отклонения, населението ще бъде уведомено своевременно. От РЗИ препоръчват водата в засегнатите места да не се използва за пиене в следвщаите 48 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук