16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Возим се до Поти за 100 евро на ферибот на Цветелина Бориславова

Черноморска РО/РО връзка между България и Грузия ще бъде направена на 15 август. Фериботът „Дружба”, който ще я обслужва е най-големият в Черно море. Към момента плавателният съд се намира в специално изграден временен терминал.

Предстои изграждането на съоръжения за обслужване на пътници и товари, които трябва да бъдат завършени през 2015 година. Очаква се през септември, бургаският ферибот да акостира и на руско пристанище, за което преговори все още текат.

Дължината на ферибота е малко над 180 метра. Полезната товарна площ е близо 2 000 линейни метра, което трябва да побере 140 камиона и 90 автомобила. Корабът разполага с три категории пасажерски кабини. От операторът на линията Port Bulgaria West увериха, че курсовете ще бъдат редовни, дори да фериботът да плава на загуба през първите месеци. Заявки за първия курс вече са направени.

Растоянието от Бургас до Поти ще отнема не повече от два дни. Цените вече са уточнени и ще варират от 650 до 1 400 евро в зависимост от превозното средство, което ще се транспортира. В таксата влиза храна и кабина. Пътническата такса пък ще бъде 100 евро.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук