18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Волейболистите по-гледани на живо от AC/DC и „Стената“

6-те мача на България от Евроволей 2015 – срещу Германия, Чехия и Холандия в групата, срещу Германия на четвъртфинала, Франция на полуфинала и Италия в малкия финал, събраха около 70 000 зрители.

Над 10 000 билета бяха продадени и за финала Франция – Словения. Около 4000 бяха зрителите на полуфинала Словения – Италия, а заедно с останалите мачове от група “А” на Евроволей 2015, плейофите и четвъртфинала Полша – Словения бройката достигна 90 000.

Така националите на Пламен Константинов са били гледани на живо от повече зрители, отколкото са гледали най-посетените концерти през последните години. Три са минали 60 000 зрители “Васил Левски” според данните от продадените билети.
Това става ясно и от справката, с която “24 часа” разполага.

На първо място е Роджър Уотърс със “Стената”, който е събрал 65 хиляди. С 2 хил. по-малко е AC/DC, а на трето място се нарежда Слави Трифонов с тазгодишното си шоу.
“Сега разбрах колко приятели имам. Залата щяхме да я напълним само от заявките на роднини и приятели”, призна националният селекционер на волейболистите Пламен Константинов. И беше прав.

Истерията за билети бе невероятна, но показа, че българите ходят на спорт единствено когато има победи или елитни съперници.

 

Стадион “Васил Левски” се е пълнил с над 40 хиляди зрители единствено за мачовете на “Лудогорец” в Шампионската лига и купона за 100-годишнината на “Левски”. Всичко останало вече е безразлично на публиката. Най-вече националният отбор. В този параграф обаче попада и вечното дерби, което трудно минава 10 000 зрители.

В същото време юбилейният двубой на “сините” с “Юргорден” е привлякъл едва 8000 зрители. Антирекордът е на “Литекс” – “Верис”, който събра с 1000 фенове по-малко от последната ни евроквалификация с Азербайджан. В списъка е и мач на ЦСКА от евротурнирите – срещу “Зимбру”.

Същото се отнася и за “Арена Армеец”. Там най-посещаваното събитие през последните години е европейското по волейбол и бенефисът на великия ни гимнастик Йордан Йовчев.

Загубата от Франция обаче показа, че ходенето на волейбол е било малко модно течение, а не истинска любов към спорта. На мача с Италия за третото място останаха доста празни места, а на касите имаше и билети.

След волейбола и Йовчев идва атрактивното състезание “Нощта на скоковете”, което се организира от няколко години от федерацията по мотоциклетизъм. Световната купа по художествена гимнастика привлича около 5000 зрители общо за три състезателни дни, като на всичко отгоре входът е свободен.

Извън спорта спектакълът на Камен Донев и Бобан Маркович “Български сватбарски легенди”, който е на 21 ноември, вече е изкупен. Постановката е на Пловдивския драматичен театър “Н. О. Масалитинов”.

Топсъбитието за тази година е концертът на Ерос Рамацоти, който е събрал 16 000 зрители в залата.

За Григор първо свършили

най-скъпите билети

Най-скъпите билети за шоуто на Григор Димитров в София са свършили най-бързо, признаха организаторите. На 28 ноември в зала “Арена Армеец” в София е шоуто Telenor PrimeTime tennis, а спортист №1 на България ще играе демонстративен мач с не по-малко атрактивния французин Гаел Монфис.
За момента са продадени 91% от билетите, като само за един ден купиха 2500 през системата на Eventim. Остават по-малко от 10%.
Зоната за VIP местата в залата обаче ще бъде намалена, за да се осигурят още места за феновете. Така най-скъпите (и най-добри за гледане) места ще са с нова конфигурация. Тези дни хората от организационния екип са почти непрекъснато в залата и оглеждат как точно да нагласят трибуните. Изненадани сме от огромния интерес. Все пак до мача има още цял месец. За нас най-важното е залата да е пълна, коментираха организаторите.

Star Wars – епизод VII

блокира сайтовете

В деня, в който бяха пуснати в цял свят билетите за седмата част на легендарната космическа сага Star Wars – “Силата се пробужда”, чиято премиера е на 18 декември, българските сайтове за онлайн продажби блокираха. Нормалното функциониране беше възстановено чак на следващия ден, когато голяма част от пропуските за премиерите в 0 часа и 1 минута бяха вече купени от касите на самите киносалони.

В световен мащаб Star Wars – “Силата се пробужда”, вероятно ще счупи всички рекорди за приходи. За тази година първенец е “Джурасик свят”, чиято първа седмица донесе 208,8 млн. долара. Сега се очаква приходите да са в пъти повече.

Седмата част на “звездните войни” вече е записана в Книгата за рекорди “Гинес”. Третият и най-интересен трейлър бе гледан за 24 часа от 55 млн. души в сайта за видеосподеляния YouTube, което го направи и №1 за всички времена. Той обаче разкри сравнително малко подробности за самия филм.

източник: 24 часа

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук