18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Вотът не мина

Очаквано първият вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 2 не успя да свали правителството. БСП и ДПС поискаха оставката на управляващите заради водената здравна политика.

В подкрепа на вота на недоверие гласуваха 80 народни представители, против него – 130, а петима депутати се въздържаха. Правителството получи подкрепата на ГЕРБ, АБВ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, БСП, ДПС и Атака гласуваха против кабинета, а от БДЦ се въздържаха. Трима независими депутати бяха „за“ вота, други трима – „против“.

Вотът бе внесен от 69 народни избраници от БСП, ДПС и двама независими депутати. 121 гласа бяха необходими, за да е успешен вотът на недоверие, предава Дарик.

Обвинения, нападки и напрежение в парламента белязаха дебатите по вота на недоверие към политиките на здравния министър Петър Москов. От опозицията остро го разкритикуваха за разделянето на пакетите, по които Здравната каса заплаща, за пръстовите идентификатори, с които предстои да влизаме в болници и в аптеки, за сливането на болници, както и за скандала с ваксините.

Здравният министъру увери след обсъжданията, че е спокоен и не е чул нищо съществено като аргумент срещу водените от него политики.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук