18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Времето на 9 декември: „Жълт“ код за валежи и силен вятър край морето

През следващото денонощие времето ще бъде облачно, с валежи, на места интензивни. През нощта в Предбалкана  и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, а в останалата част от страната валежите ще са от дъжд.

На места в северозападните райони и в Лудогорието  ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен, в Източна България и силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в южните райони до 7 градуса. Максималната температура в Бургас ще бъде 10 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Жълт код за обилни валежи

е обявен в голяма част от страната. Предупреждението важи за областите Бургас, Варна, Добрич, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Ловеч, Враца, Монтана, София, Видин и Благоевград. Код „Оранжев” пък е обявен за областите Кърджали, Ямбол, Смолян и Хасково.

Утре над Черноморието  ще бъде облачно с валежи от дъжд

Ще духа силен вятър от североизток. Максималните  температури ще бъдат между 7 и 10 градуса. Вълнението на морето – 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 8 градуса, в по-южните райони до 10.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук