14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Връчиха приза за „Най-добър млад фермер –животновъд” за 2012 г.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Бургас Стоян Гюзелев връчи наградата за най-добър млад фермер – животновъд – Бургас” 2012 на Господин Иванов. Бургаският депутат, който е и член на парламентарната Комисия по земеделие, поздрави победителя в конкурса на церемония в морския град, организирана от Областна дирекция „Земеделие”.

„Щастлив съм да връча приза на млад човек, който се е доказал в сферата на своята работа и върви смело напред. Възможностите в този сектор са големи, той ще продължи да се развива. Пожелавам ви да продължите да работите всеотдайно, можете да разчитате на нашата подкрепа”, заяви Стоян Гюзелев.

Награждаването и организираният конкурс бяха част от отчетна среща на Експертния съвет по животновъдство към Областна дирекция „Земеделие” –Бургас, която се проведе в хотел „България”- зала „Компас”. На нея присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Средец Иван Жабов, директорът на ОД „Земеделие“ Бургас – Лидия Станкова, директори на дирекции по земеделие в областта, както и животновъди от региона. В дискусията с презентации по важни теми и проблеми от животновъдния сектор се включиха и експерти от Министерството на земеделието и храните.

„Още със сформирането на Областния експертен съвет по животновъдство към Областна дирекция „Земеделие” Бургас бяха поставени високи цели. Основната от тях беше и продължава да е работата му в полза на животновъдите. Експертният съвет в лицето на г-жа Станкова и неговите членове помагат за разрешаването на редица проблеми в сектора. Животновъдството най-тежкият сектор в земеделието, защото все още носи и бремето на прехода. Няма друго организирано събитие в страната, подобно на срещата ни днес. То е от голяма полза на всички, които се интересуваме и работим в тази сфера”, сподели бургаският депутат от ГЕРБ Стоян Гюзелев, който откри форума.

Той коментира, че едно от най-важните условия за развитието на животновъдството е информацията да достига до хората. „Те трябва да бъдат запознавани с различните програми за кандидатстване, за получаване на субсидии. Един от начинът е проведените информационни срещи на експертите с животновъдите лице в лице. Защото с развитието на сектора в областта се решават не само социални, но и демографски проблеми”, коментира бургаският депутат.

В рамките на отчетната среща бе представен доклад за дейността на Експертния съвет от началото на неговото сформиране през март 2012 г. до днес. По време на отчетната среща днес бяха връчени още четири приза в различните категории. За „Най-млад животновъд-говедовъд” отново бе отличен Господин Иванов, а най-добър животновъд-овцевъд стана Румен Лютцканов. Наградата за най-добър животновъд пчелар бе връчена на Марина Павлова, а Тодор Христов завоюва приза за най-перспективен млад животновъд. Наградите бяха връчени от областния управител Константин Гребенаров, както и от представители на Тракийския университет в Стара Загора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук