13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Връщат вампира в Созопол, превръща се в туристическа атракция за Лято 2013

До седмица вампирът, който беше открит миналото лято в Созопол, трябва да бъде върнат в града, за да се превърне в туристическа атракция. В момента той все още се намира в Националния исторически музей, където беше извършена възстановка на образа му. Това съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи при официалното отриване на сезона в Созопол.

Туристите, освен вампира, ще могат да видят и мястото, където беше открит. Археологическите разкопки на църквата на манастира „Св. Николай Чудотворец“, пред портите на стария град, са осветени и чакат първите летовници. 

В Созопол очакват силно лято с 15% ръст на туристите, заяви Рейзи. Почиващите ще бъдат предимно от бившите съветски републики, румънци, поляци, чехи, както и скандинавци и французи. Легловата база в Созопол само са една година е нараснала с 3000 нови легла.

Основният акцент в Сезон 2013 за Созопол е утвърждаване на града като място за модерен конгресен туризъм. На 12 юни ще бъде открит 15-ти Юбилеен Балкански Конгрес по преработка на минерални суровини, в който участие ще вземат близо 1000 делегата от 53 страни от целия свят.

По отношение на работата на Панайот Рейзи, който е кмет на ГЕРБ, с новите управляващи кметът отговори.

Летният сезон в Созопол беше открит снощи със спектакъла „Идвам от древността – отивам в бъдещето”.  В концерт-спектакъла се включиха самодейни групи и местни изпълнители, а децата от училище „Св. Св. Кирил и Методий” изпълниха химна на Созопол. Публиката, препълнила  читалището в града, на няколко пъти извика на бис Жан Шейтанов. Стартът на сезона беше даден със заря над морския град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук