13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Връщат родителите в 1 клас

В Бургас започва едноседмичната инициатива на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”, която носи името „На училище с мама и татко”. В проявите, които са посветени на Деня на християнското семейство ще вземат участие родителите, учениците и учителите от начален етап на обучение 1-4 клас.

През седмицата, родителите ще имат възможност да прекарат цял учебен ден с детето си. Те ще могат да влязат в часовете по общообразователните и специални предмети, за да наблюдават пряко учебния процес. А, в часовете по изобразително изкуство и домашен бит ще имат възможност да помогнат на децата в подготовката за Коледния благотворителен базар.

Най-малките таланти от Музикалното училище ще бъдат и символични домакини на Концерта „На семейството с любов”, който е предвиден за сряда – 18 ноември от 18 часа. От сцената ще прозвучат както образци на световната класика, така и съвременни произведения. В проявата ще вземат участие индивидуални изпълнители и ансамбли, деца от балетните класове, както и Вокална група „Дъга”.

В петък ролите ще бъдат разменени – всеки родител, който желае ще може да стане учител макар и само за един учебен час. Освен задължителния учебен материал, всеки може да предложи интересни теми, които да бъдат дискутирани с учениците в Час на класа. По този начин положителната връзка между родител и учител ще помогне на децата да се чувстват по-добре и да се реализират по-успешно в училище.

„Целта на тази инициатива е родителите да бъдат приобщени към живота в училище и да се ангажират в прекия учебен процес“, сподели Златина Пантелеева, Директор на Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас. „По този начин даваме възможност на родителите практически да се запознаят със същността и предизвикателствата на професията учител”, допълни още тя.

Децата могат да бъдат стимулирани да се променят, да се учат, да постигат успехи и да осъществят своите мечти, само, ако училището се превърне в място, където всяка група – учениците, родителите, учителите и ръководството могат да разчитат на разбиране и подкрепа помежду си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук