18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Всичко от Китай за Източна и Централна Европа ще минава през Бургас

Бургас става разпределителен център на онлайн търговията от Китай за Централна и Източна Европа. Новината съобщиха от ръководството на Пристанище – Бургас, представители на общината и Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. 

Предвидено е и изграждане на експозиционен павилион от 200 квадрата в Магазия 1. В него ще бъдат изложени различни стоки от България и страните от Източна Европа. Част от него ще бъде създадено и бюро за консултации и евентуално сключване на договори между български и китайски фирми.

Идеите са част от проект на китайското правителство. Очаква първия етап от реализацията му, който ще бъде именно изграждането на павилион, да започне до началото на август тази година.

Неясно към момента остава на което пристанище точно ще бъдат съхранявани стоките, които ще се разпределят в Бургас от Китай за источната част на Стария континент. На 29 април в китайския град Ханджоу е подписан тристранен меморандум за разкриването на Логистичен център и 16+1 Павилион между Асоциацията за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/, Пристанище Бургас ЕАД и Индустриален парк за интернет търговия в Ханджоу.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук