9.9 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Втора група ученици от Поморие посетиха Народното събрание

Втора група ученици от Поморие посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Ася Пеева. Възпитаници от шести клас на СУ „Иван Вазов“, с класни ръководители Йорданка Ванчурова и Недялка Радева, проведоха открит урок по гражданско образование в сградата на парламента. Децата посетиха пленарната зала, кулоарите, където е изложена Търновската конституция и актуалните изложби в Народното събрание.

В края на май парламента посетиха и учениците от четвърти клас на СУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Лидия Пенова. Посещенията на ученици в Народното събрание са традиция за депутатите от ГЕРБ-Бургас. Интересът към институцията и работата на народните представители е голям, дискусиите с учениците продължават с часове.

Днес в Клуба на народния представител ще бъде открита изложбата на Нина Жишева, която изработва арт инвалидни колички. След официалното откриване ще се проведе благотворителен търг. Поканата за експозицията е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, на която Ася Пеева е член.

Събраните средства от изложбата на петте арт инвалидни колички ще бъдат предоставени на столичното 36-то СОУ „Максим Горки“ за подобряване на средата в училището, в това число закупуване на рампи и създаване на подходящи условия за достъп на деца с увреждания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук