8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Вторият пилот свалил самолета на „Джърмануингс“. Френският прокурор: Това не е самоубийство!

Има умисъл при инцидента с Еъбъс-а на „Джърмануингс“, който се разби с ужасяваща скорост във френските Алпи. Френските разследващи обявиха, че вторият пилот на самолета, 28-годишният германски гражданин Андреал Гюндтер Лубиц, е разбил машината умишлено. Според следствието, той е заключил командващия пилот извън кабината и насочил Еърбъс-а със 150 души на борда към планината.

Заключението дошло след като зпаисите от черната кутия на самолета бяха изслушани. От тях се разбира, че веднага след излизането на капитана, вторият пилот заключва вратата. Френските власти уточняват, че пътниците са разбрали какво се случва в последните секунди – точно преди сблъсака. Крясъците на пътниците се чували ясно на записите, свалени от черната кутия.

Чуват се и молбите на главния пилот – Патрик С., който опитва да влзе в пилотската кабина, но не получава отговор от Лубиц. В самата кабина царяла гробна тишина. Френският прокурор  Брис Робен пък обяви пред медии, че случаят не се разглежда като самоубийство. „Подобен акт се прави в усамотение. На този самолет е имало 150 души“, каза той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук