6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Втори дубъл: Днес пращат машина, която да бутне оградата на неформалния рибарски клуб в Резово /снимки/

Администрацията в Царево започва разчистването на завзетия от малка група рибари общински терен на метри от границата с Турция. Днес на мястото ще бъде изпратена тежка техника, която да премахне незаконната ограда. Постепенно ще бъдат почистени и трупаните с години вещи, обясни пред „Zonaburgas“ кметът на община Царево Георги Лапчев. 

„Не смятам, че има някакво напрежение в тази ситуация. Според мен, няколко човека са решили да си направят реклама, използвайки случващото се. Общината изпълнява задълженията си. Целта е да поправим тази несправедливост под българския флаг на българо-турската граница“, коментира Лапчев.

Той е категоричен, че това е публична общинска собственост и тя трябва да се използва от всички граждани. „Тя трябва да изглежда прилично, а отговорност за това има общината. Направете паралел с другата страна на границата. В Турция всичко е поддържано. Имаме сигнали от възмутени туристи. Учудва ме как хора застават с името си, уж спазват законите в страната, а в същото време казват: „какво толкова“. Обидно за всеки българин е, заставайки в началото на Европа, да се обърне към селото и да се види тази нелицеприятна гледка“, допълни кметът на Царево.

По думите му, вече втора година общината предупреждава, че  това място не бива да изглежда по този начин. Проведени са няколко разговора с човека, завзел терена. „Той играе ролята на жертва. Казва, че не знае. Кое не знае? Че се намира на общинска територия, че е пуснал незаконно вода и ток, че няма никакви санитарни норми?“, попита Георги Лапчев.

В неформалния рибарски клуб, както го наричат хората, които се събират там, постройки няма. Домакинът Васил Георгиев посреща близки и приятели цяло лято. Десетки табели предупреждават, че това не е ресторант. Местни обаче коментират, че там се яде и пие почти денонощно, извършвала се и нерегламентирана продажба на риба. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук