11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Втори огромен товар ще мине през Бургас в неделя

Затворени за движение на моторни превозни средства ще бъдат улиците, по които на 16 септември ще премине второто огромно съоръжение, предназначено за бургаската петролна рафинерия, съобщават от общината. Мярката се взима от съображения за сигурност и ще важи само за ранните часове на деня. 

 Самоходната модулна платформа, върху която ще бъде пренесен гигантският товар, ще премине по маршрут: Централен вход на „Пристанище Бургас“ –  ул. „К. Фотинов“ – ул. „Булаир“ – бул. „Демокрация“ – ул. „Сан Стефано“ – ул. „Одрин“ – рафинерията.

Устройството ще се движи с максимална скорост 5 км./час, а часът на тръгване от Пристанището е 05.30 сутринта. Първото огромно съоръжение бе превозвано от Бургас до нефотозавода два вместо планираните едни ден заради бавното предвижване на платформата. Най-тесния и кризисен участък бе покрай Морската градина и Турското консулство. Там самоходната модулна платформа се  движеше буквално сантиметър по сантиметър по специални дебели ламаринени листове , за да не нарани уличното покритие и тротоарите. Размерът и на втория огромен товар е идентичен с първия – 57 метра дължина, 9 метра височина и 6 метра ширина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук