13.8 C
Бургас
петък, май 10, 2024

Втори опит за смяна на борда в Слънчев бряг. Очаква се пак да бъде атакуван в съда!

Общото събрание на акционерите днес избра нов борд на „Слънчев бряг”. В него влизат : Йордан Георгиев, Румен Кулев, Светлодара Петрова, Веселин Маринов и Таня Власиаду. Това е втори опит на Министерството на икономиката да смени ръководството на курорта, след като решенията на извънредното Общо събрание, което се проведе в края на миналата година, бяха оспорени в съда. Представителят на Министерството на икономиката Цветан Цирков отказа да коментира дали ще има проблем новият борд да бъде вписан в Търговския регистър.

Част от акционерите гласуваха „против” или „въздържал се”. Според тях новият съвет на директорите би трябвало да се избере едва след като приключат съдебните дела.

В началото на събранието адвокат Теньо Тенев, представител на миноритарния собственик Илиян Димитров, брат на досегашния изпълнителен директор Златко Димитров, беше принуден да напусне залата. Оказа се, че неговото пълномощно не е нотариално заверено. Адвокатът не отхвърли възможността да се обжалва избора на новия борд, тъй като сайтът на дружеството не е работил предния ден и нямало достъп до документацията.

Според новият член на борда Йордан Георгиев смяната на борда в разгара на сезона няма да доведе до сътресения.

Днес бордът ще проведе първото си заседание, а утре се очаква новоизбраният председател да внесе документите за вписване в Търговския регистър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук