14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Във Варна се проведе първенство по като в памет на Елена Апостолова

 Във Варна се проведено Първенство по ката в памет на изявената автомобилна състезателка Елена Апостолова, която преди месец загуби борбата срещу коварната болест – рак. Дъщерята на примата в автомобилизма – Гергана Апостолова- Световна Шампионка на ката, заедно с Българска Киокушин Асоциация, в лицето на Световния Шампион Сенсей Емил Костов, организираха този Турнир в зала „Простор“ в събота.
Независимо от лошото време и затворените пътища в страната, в Първенството взеха участие 100 каратеки от клубове по Киокушин карате от градовете – Разград, Силистра, Пловдив, Ямбол, Бургас и разбира се домакините – гр. Варна.
Състезателите минаха през квалификации, като бяха разпределени по възрастови групи.
На края на Първенството се проведе демонстратовно съревнование между инструкторите на клубове, които бяха и съдии на състезанието. Всеки един от тях изпълни по една ката, като за техни съдии бяха избрани Шампионите от Турнира, представители на малките възрастови групи. За Победител сред инструкторите, младата съдийска бригада определи Сенпай Зихни Хасанов-ІІ Дан.

Отборната купа бе спечелена за пореден път от отбора на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас, с треньор Световната Шампионка на ката – Сенсей Гергана Апостолова.
Призови места от бургаския клуб спечелиха:
– Константина Политова – І-во място;
– Богомил Костов – І-во място;
– Янита Дюлгерска – І-во място;
– Живко Желев – І-во място;
– Ева Георгиева – ІІ-ро място;
– Стефан Христов – ІІ-ро място;
– Деница Радева – ІІ-ро място;
– Весела Георгиева – ІІІ-то място;
– Александра Герчева – ІІІ-то място;
– Яна Иванова – ІV-то място;

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук